miércoles, 30 de enero de 2013

Tertúlia 25.01.2013 / Xavier Albertí

Xavier Albertí (Lloret de Mar, 1962). Músic, compositor i director d’escena. Actual Director Artístic del Teatre Nacional de Catalunya. Titulat superior en Direcció Escènica per l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de 1996 i fins 1999 va dirigir el Festival d’Estiu de Barcelona Grec, i des del 2004 i fins el 2006 va dirigir l’àrea de creació de l’Institut Ramon Llull. Va ser director de serveis culturals de l’Institut del Teatre de Barcelona, on també ha estat docent i coordinador pedagògic del Conservatori Superior de Dansa.

Entre els seus treballs com a director escènic destaquen: Zoom de Carles Batlle. Jo Dalí, òpera de Xavier Benguerel. Dues dones que ballen, de Josep Maria Benet i Jornet. Vida Privada, adaptació de la novel·la de Josep Maria de Sagarra. Al cel, un oratori per a Jacint Verdaguer, de Narcís Comadira. El Bordell de Lluïsa Cunillé. Soterrani de Josep Maria Benet i Jornet. El mal de Holanda de Paco Zarzoso (Estrenat al Festival VEO de València la temporada 2008). La caiguda d’Amlet (o la caiguda de l’H) de Jordi Oriol. Assajant Pitarra obra de creació de Xavier Albertí i Lluïsa Cunillé. El Dúo de la Africana, creació de Lluïsa Cunillé i Xavier Albertí (Temporada 2007).

Premis: Premi Butaca 2004 a la millor direcció teatral per Vianants; Premi d’Arts Escèniques 2005 de la Generalitat Valenciana al millor espectacle no valencià per Mestres antics; Premi Butaca 2007 i Premi de la crítica 2007 al millor espectacle musical per El Dúo de l’Africana.




















No hay comentarios:

Publicar un comentario